Баклавички с локум и орехови ядки - празнично предложение .
 

Баклавички с локум и орехови ядки

Необходими продукти :


  • 6-7 бр. финни кори
  • олио /масло или маргарин за намазване
  • 6 бр. локум
  • 12-14 орехови ядки

За сиропа :


  • 1ч.ч. захар ( около 200 мл)
  • 1ч.ч. вода, една ванилия
  • 1 суп.л. настъргана кора от лимон;


Техника :
1. Сваряваме сиропа - 1ч.ч. захар и 1ч.ч. вода, прибавяме ванилията и кората от лимона . Оставяме да изстине.
2. Корите се разделят на две по ширина и получаваме 12- 14 корички. Всяка коричка намазваме с мазнината и я загъваме по -малко около 1/4 от едната страна и толкова и от другата страна , след което я загъваме на половина, така получената лентичка леко се намазва с мазнинка .

3.В единия край на лентичката слагаме половин парченце от локума и една цяла орехова ядка. Завиваме на стегнато ролце и поставяме в намаслена тава със загънатия край надолу към тавата.

4.Печем в предварително загрята фурна около 20-25 мин. на 200 градуса до златисто . Още топлички изпечените балкавички се заливат с изстиналия сироп .

Готови за консумация са след около 2 часа.