Скъпоценните и полускъпоценните камъни крият в себе си красота, блясък и известна доза магия. Магия, с която те лекуват тялото и душата. Възползвайте се от целебната сила на камъните и си подарете здраве.
Целебна сила на камънитеКакво трябва да знаем за лечението с камъни?

Лечението със скъпоценни и полускъпоценни камъни е метод в алтернативната медицина, известен още от древността. Първоначално е използван от египтяните, които „предписвали“ камъни и кристали на фараоните, когато не се чувствали добре. Днес методът е особено популярен в Индия и в китайската медицина.

Целебната сила на камъните се дължи на енергията, която съдържат те, и на вибрациите, които излъчват. Благодарение на лечебните си способности камъните възстановяват нарушенията, настъпили в енергийните полета на човека. Смята се, че когато даден камък е поставен в района на някоя от чакрите, той й помага да функционира правилно.

Понякога цветът на камъка съответства на цвета на чакрата. Ако искате да изпитате целебната сила на камъните, единственото, което трябва да направите, е да носите избрания от вас камък близо до тялото и до областта, която се нуждае от лечение. Можете и да ги потопите във вино или във вода и след известно време да изпиете течността.

Камъните – лек срещу всякакви болести

Ето някои от камъните и болестите, с които те се борят:

Целебна сила на камънитеАметист – лекува нервни разстройства, депресия, възстановява нарушения емоционален баланс;

Гранат – сложете го под възглавницата, за да имате здрав и спокоен сън. Камъкът помага за лечението на импотентност и за по-бързо завяхване на рани.

Диамант – казват, че са „най-добрите приятели“ на жената и не е лъжа. Целебните сили на диамантите действат при различни женски болежки. Камъкът се препоръчва и за боледувалите от жълтеница.

Изумруд – „предписва се“ срещу отслабнала памет, меланхолия,чувство за безпокойство и стрес.

Кехлибар – за да се предпазите от грип, бронхит и други възпаления на гърлото, носете със себе си кехлибар. Камъкът се препоръчва още за проблеми със сливиците и щитовидната жлеза, срещу хрема и ревматизъм.

Опал – възползвайте се от целебните му сили при проблеми с нервната система и сърцето.

Рубин – използва се за болести на сърцето и на кръвта. Отразява се добре и на паметта.

Сапфир – лекува епилепсия, хепатит, диабет, екземи, преумора.

Хризолит – дръжте го близо до себе си при треска и висока температура, при безсъние и кошмари. Помага и при проблеми в сърдечната област.

Носете още: корал – за бързо заздравяване на рани и при проблеми с дихателните пътища, котешко (тигрово) око – срещу хипертония, тюркоаз – при главоболие и мигрена, нефрит – при болни бъбреци, яспис – срещу хрема и синузит.
 

Целебна сила на камъните


Как да ги съхраняваме?

Когато не носите камъните в себе си, най-добре ги дръжте прибрани в някой шкаф, увити в мека тъкан, за да не се наруши енергийният им баланс. Почиствайте редовно камъка, който сте използвали.

Как да стане това? Смята се, че камъните възстановяват заряда си от там, откъдето е дошъл – от природата. Затова поставете ги под струя течаща вода или ги оставете на слънце за 20-30мин. - така ще се заредят отново с позитивна енергия и ще изхвърли натрупаната негативна. Друг вариант е да зариете камъка за няколко часа в пръст или да го поставите за момент в кристален или порцеланов съд със сапунена вода.