Световните учени са известни с купищата си свободно време, което запълват с безумни проучвания. Едно от тях е свързано с ефекта на дългите връзки и по-точно появата на вредни навици. Добре де, тук сме склонни и да се съгласим.
Дългите връзки и вредните навици
Наистина продължителното съжителство заедно ражда едни много „приятни“ навици, които се отказват толкова трудно, колкото и цигарите или пък шоколада. И се оказва, че всъщност предимно жените (60% срещу 40% за мъжете) попиват като гъби вредните навици, твърдят учените.

Какъв е ефектът на продължителните интимно отношения или пък дългогодишното съжителство с половинката:

При жените

  • Viva calories! ПризнДългите връзки и вредните навициайте си, че преди да се гаджосате повече се грижехте за силуета си, стараейки се да наподобява фиданка, а не круша. А сега сладко си похапвате тонове шоколад, пиете повече бира от мъжа си, обожавате сочните свински пържолки и въобще не се чудите дали да си хапнете посред нощ... просто го правите.
  • Крепостни селяни. Това, че сте обвързани, не означава, че животът е свършил, дискотеките и баровете не са за вас и няма смисъл да излизате с необвързаните си приятелки.
  • Диагноза – Shopaholic! Това, че вече имате свое домакинство и разполагате с парите на мъжа си не означава, че трябва да пренесете всички магазини вкъщи!
  • Боли ме главата, в цикъл съм, уморена съм... Стига със секс извиненията! И без статистически проучвания е ясно, че сериозните връзки много често водят до секс диета. Факт е, обаче, че имате нужда от секс повече от всякога. А и партньорът ви не е в кърпа вързан, за да му отказвате секс. И после защо мъжете изневерявали...

При мъжете


  • Къде са ми чорапите? Обикновено мъжете стават безкрайно разхвърляни – там, където се съблекат, там им остават дрехите. А вие имате задачата непрекъснато да чистите и подреждате след малкото дете.
  • ГОООЛ!!! Мъжете винаги са гледали, гледат и ще гледат мачове. Но въпросът е, че мачовете са нон-стоп и мъжете не помръдват поглед от телевизора, което пък е безкрайно изнервящо за жените, които търсят внимание.
  • Хлъц! Мдааа, мъжете се и пропиват. Затова и отрано започват да мрънкат на половинката си да вземе шофьорска книжка, та да има кой да ги прибира след поредния ергенски запой.
  • Коремчето е признак на мъжественост! Така ще кажете, а мъже? Повечето мъже качват някое и друго кило от момента, в който преминат в статус „обвързани“. За какво им е да ходят на фитнес и да бъдат атлетични, когато птичката вече е в кафеза?!

Дългите връзки и вредните навици

Добрата новина е, че бащинството отказва мъжете от вредните навици, тъй като те минават в един по-сериозен етап от живота си, изискващ да се вземат в ръце и да не бъдат бебета. защото вече имат едно, за което да се грижат.

Лошата новина е, че вредните навици могат да бъдат и заразни и няма ваксина срещу тях.

Проблемът на дългите връзки е, че хората забравят за малките жестове от любов и въобще забравят за магическите две думи „Обичам те!“ или „Красива си!“, не прекарват толкова време заедно, не се забавляват заедно, губят общите си интереси и хобита, колкото преди, преминават във фаза на непрекъснато мрънкане, критикуване, спорене, без изслушване, и се превръщат в едни сърдити старчета, които имат проблем с комуникацията помежду си.