За соса:

  • 50 г масло
  • 40 г брашно
  • 1 пилешки бульон, разтворен в 600 мл вода
  • 1/4 глава лук
  • 2 дафинови листа
  • 2 с.л. бяло вино

За пилето:

  • 1 кг пилешко месо
  • 50 г масло
  • 1 глава лук
  • 125 г гъби
  • 2 бр. чушки (зелена и червена)
  • 125 мл сметана
  • магданоз

 

Сос: В загрятото масло се запържва брашното, докато се оцвети в златисто. Прибавя се бульона и се бърка до еднородна смес. Поставят се нарязаният лук и дафиновите листа, които след 5 минути се изваждат и се добавя виното.
Пилето: Парчетата месо се запържват в маслото (около 2 минути от всяка страна) и се изваждат. В същата мазнина се запържват нарязаните лук, гъби и чушки. След 5 минути се връща пилето в съда и сосът се изсипва отгоре му. Разбърква се добре и се оставя да ври на слаб огън 30 минути, след което се прибавя сметаната и се отстранява от котлона. Преди сервиране се поръсва с магданоз.