Продукти:
  • 1300 г картофи
  • 120 г краве масло
  • 250 г сирене
  • 100 г лук
  • 2 яйца
  • 250 г домати
  • магданоз
за соса:
  • 30 г брашно
  • 30 г краве масло
  • 50 г кашкавал
  • 1 жълтък
Начин на приготвяне:

Избираме по-едри картофи, обелваме ги и ги издълбаваме, като оставяме стена с дебелина около 1 см.

Задушаваме в част от мазнината ситно нарязания лук до омекване. Отстраняваме го от огъня и прибавяме яйцата, натрошеното сирене, магданоза и част от доматите, обелени и нарязани на ситно.

С тази плънка пълним картофите и ги подреждаме в тавичка. Останалите домати обелваме, настъргваме на едро ренде, смесваме ги с останалото сгорещено масло и заливаме картофите.

Печем ги в умерена фурна до омекването им.

Малко преди да ги извадим от фурната, ги заливаме със сос, приготвен от запърженото в масло брашно, жълтъка и настъргания кашкавал.

Печем до зачервяване на поливката.