Търсите си работа? И то не каква да е работа, а нещо, което да ви отива и да чувствате като свое призвание! Ето няколко съвета как и къде да намерите новата си работа.

Как и къде да търсите работа?
  • Фокусирайте се!
Не пращайте CV-то си на всяка срещната обява за работа, а кандидатствайте за позиции, които наистина харесвате и бихте искали да заемете. Но това съвсем не означава, че трябва да си харесате само една обява и да приключите с търсенето на работа. Няма никаква гаранция, че ще викнат на интервю и ще вземат на работа точно вас, така че е важно да имате различни опции.
  • Кандидатствайте за обяви, за които имате необходимата квалификация
Откажете се от обявите, които просто ви се струват интересни. Няма смисъл да хабите време и енергия за кандидатстване за позиции, за които нямате опит или дори нямате необходимото завършено образование. Както вие, така и фирмата ще си изгубите времето в безсмислено интервю (в повечето случаи), тъй като не само, че сте един от многото кандидати, най-вероятно, но и сте кандидат, който няма необходимите знания, за да заеме съответната длъжност.
  • Обмислете възможностите и желКак и къде да търсите работа?анията си.
Какво всъщност наистина искате да работите? За да отговорите на този въпрос, най-напред е важно да си изясните какво можете, кои са силните ви качества в професионално отношение, с кое се справяте с лекота и на базата на всичко това ще ви е по-лесно да пресеете купищата обяви в Интернет и не само.
  • Самоусъвършенствайте се
Ако от дълго време сте безработни и не можете да си намерете работа, не си губете времето в самосъжаление, ами помислете за придобиването на нови професионални знания, получаване на сертификати и т.н. – все неща, които със сигурност ще ви помогнат да изпъкнете при следващите си интервюта за работа.
  • Разширете полезрението си
Не се ограничавайте в разглеждането на обяви за работа само в Интернет. Купете си вестник с обяви, разпитайте ваши познати евентуално за свободни позиции във фирмите, където работят, използвайте социалните мрежи за търсене на работа (Facebook, LinkedIn I t.n.), бъдете инициативни.
Как и къде да търсите работа?
  • Бъдете в крак с иновациите, касаещи вашата сфера на дейност
В съвременния непрекъснато развиващ се свят всеки работодател търси отворени към новостите и запознати с тях хора. Така че отделяйте време са самообучение, четене на специализирана литература и прочие.
  • Научете се да се продавате
Повечето хора не знаят и не смятат за необходимо и уместно да знаят как да продават труда и професионалните си знания. Приказката „Скромността краси човека” по време на търсене на работа не е съвсем уместна. Все пак за краткото време на интервюто за работа трябва да впечатлите по някакъв начин работодателя, той трябва да остане с ясното знание какъв сте вие, с какво ще сте полезен на фирмата, какво умеете и прочие, така че забравете за скромността.