Колко често си организирате семеен уикенд? Прекарвате ли достатъчно време със семейството си? Превърнете уикенда в семейно забавление и начин да отдъхнете от дългата седмица, прекарвайки повече време заедно със семейството си.
Семеен уикенд – да прекараме повече време заедно
В днешно време, предвид забързания начин на живот, малко са семействата, които си спомнят колко е важно да бъдат с любимите си хора колкото е възможно по-често. Всеки има своите задължения – работа, училище, домакинство. Всеки един член от семейството си има свой личен живот – децата излизат с връстниците си, седят цяла вечер пред компютъра, мама пък се прибира изморена след работа и се отпуска пред телевизора, гледайки сериали, а през уикендите с прахосмукачака в ръка и в процес на чистене. Таткото пък за пореден път ремонтира кранчето в банята или гледа мач на любимия си футболен отбор и държи никой да не го разсейва, за да не изпусне някой грандиозен гол. Това за нещастие е ежедневната атмосфера в много семейства – всеки си има стая, която превръща в свое леговище. И така всеки ден при липсата на каквато и да е комуникация членовете на семейството се отчуждават все повече един от друг, прекарвайки все повече време поотделно. Но все пак говорим за семейство, което трябва да е едно цяло, така че е важно да поработите и над постигането на ваш общ семеен живот. Създайте си семейна традиция да излизате цялото семейство заедно през уикендите.

За да бъде едно семейство сплотено, щастливо и да се чувствате добре като негови членове, не се изискват кой знае какви усилия. Един семеен уикнед поне веднъж в месеца би променил из основи отношенията в едно семейството. Семейният уикенд ще възроди любовта, загрижеността, вниманието, комуникацията, добрите обноски между членовете на семейството, а чудесните мигове и веселието през уикендите ще е стимул за организирането на още подобни семейни преживявания.

Ето няколко предложения как да
Семеен уикенд – да прекараме повече време заедноорганизирате семеен уикенд:
  • На село/на гости на баба и дядо
  • Пикник в парка или в околностите на града. Важно е да е сте сред природата, да подишате чист въздух и да обмените малко впечатления от изминалата седмица със семейството си.
  • Разходка в парк/зоопарк/лунапарк със сладолед, пуканки и захарен памук
  • На вила в планината – един ски уикенд ще зареди семейството ви с куп положителни емоции
  • Игра на федербал, фризби, каране на ролери, колело и т.н.
  • Превърнете работата и семейните задължения в чудесен семеен уикенд – боядисването или почистването на дома ви може да бъде доста по-приятно, забавно и бързо занимание, ако всички членове на семейството се включат да помагат


Ако имате куче, задължително вземете и него. Домашните любимци също са част от семейната задруга. И по-важното за семейния уикенд – задължително носете със себе си фотоапарат, за да заснемете веселите моменти със семейеството си и да си направите семейна снимка.

Семеен уикенд – да прекараме повече време заедно

Малко са българските семейства, които държат в рамка на видно място в дома си снимка на любимите си хора, но тази по-скоро американска традиция, има и своето очарование. Така че не му мислете много, ами отскочете до близкото фото не само, за да си проявите снимките, но и да си купите рамки за тях. И още едно важно нещо, адресирано до родителите – не се стеснявайте поне за уикендите да изкарате наяве детския си дух и да поиграете с децата си бе задръжки и притеснение как ще ви гледат отстрани. Ще останете доволни както вие, така и наследниците ви.