Моята майка не е гледала момченца и когато я попитах за пениса тя нищо неможеше да ми каже. А вапросите ми бяха доста...Затова се посаветвах със специялисти и реших да споделя саветити им и с вас.

1 Измивайте както и другите части на тялото с вода и от време на време-особено след къпане, намажете с кремче. Опасността от възпаление на кожата се повишава при продължително носене на пълен памперс и при къпане в хлорирана вода. Особено много пазете момченцата, които имат склонност към бързо възпаляване на кожата. Не само приятни, но и полезни могат да бъдат следните грижи: по-честа смяна на памперса, няколко минутки без памперс, къпане в седнало положение в топла водичка, ако ходите с момченцето си на плуване, нанасяйте тънък слой крем по тялото му за предпазване на кожата, приемане на повече течности.

2 Заголването на кожичката оставете по-добре на рожбата си. Момченцата в тази възраст и без това си играят често с мъжкия си белег и допринасят с това за естественото разтежение и отлепяне на кожичката. Ако сметнете, че детето е достатъчно 'зряло', му обяснете, че някога главичката ще се показва изцяло - така ще улучите с един куршум заяка-хем ще му спестите ужаса, когато това се случи някога, хем ще събудите интереса му. В никакъв случай обаче не го принуждавайте да го прави!

Дано съм ви била полезна !